O Galgini

Zgodba o Galgini morda ni edinstvena, a je začinjena z močno čustveno noto. Vse se je začelo, ko je v moje življenje vstopila posvojena španska hrtica Olaya. Čeprav je prišla neposredno iz zavetišča, izrazito neprijetnega vonja in precej umazana, je bila njena lepota nepopisna. Takrat sem prvič kupila pravo hrtjo ovratnico, ki je bila zagotovo nekaj posebnega. Bilo je namreč očitno, da jo je zašil človek in ne prihaja iz tovarne, kjer bi točno takšnih izdelali na stotine. Tovrstnih ovratnic iz blaga poprej niti ni bilo mogoče videti v Sloveniji, saj je večina lastnikov uporabljala dolgočasne usnjene. Izbira za eno in edino Olayo je bila tako popolna.

Želela sem si čim več takšnih ovratnic. A sama nisem znala šivati, niti nisem vedela, kako bi se tega lotila. Rešitev je bila na dlani, moja mama je fantastična šivilja, ki je ravno takrat potrebovala zaposlitev. V hipu je postala nenadomestljiva, saj ji je šivanje močno pisano na kožo. Da bi čudovite ovratnice lahko ponudili tudi drugim, je nastala Galgina. Skupaj z mamo sva odlična in uigrana ekipa, izbiranje blaga, vzorcev in krojev preprosto obožujeva. Ponudba je zdaj že razširjena s kar nekaj izdelki, ki so nepogrešljivi za vsakega pasjega skrbnika. Galgina pa vsekakor ostaja najbolj poznana prav po širokih polzateznih ovratnicah za hrte.

Vsi izdelki so narejeni iz blaga v številnih vzorcih in barvah, ki popestrijo monotono ponudbo običajnih trgovin za male živali. Prav vsak je izdelan ročno in po meri, vanje pa je vloženo ogromno truda in ljubezni. Ker želimo biti kar se da prijazni do živih bitij, se pri delu izogibamo materialom živalskega izvora.

Mnogo hrtov je posvojenih, tako kot je Olaya. Galgina jih v nove domove z veseljem pospremi z ovratnicami, ki so izdelane posebej zanje. Kakor pogosto je mogoče, sodelujemo tudi na dražbah, katerih izkupiček je namenjen pomoči potrebnim živalim.

Vsaka žival, vsak štirinožec, prav vsak hrt je nekaj edinstvenega in si zasluži samo najboljše. Osrečuje nas, da lahko tudi mi prispevamo nekaj zanje in za vas, ki vam je mar.

Hvala, ker ste izbrali Galgino.
Simona

Za informacije in naročila smo na voljo na infogalgina@gmail.com.