O Galgini

Ni presenečenje, da je moje neizmerno majhno podjetje nastalo iz konjička. Vse se je začelo leta 2011 s čudovito tigrasto Španko Olayo, ki je ob vstopu v svoje novo življenje potrebovala nekaj primerne opreme. Takrat ovratnice iz blaga oziroma ovratnice za hrte v Sloveniji še niso bile dobro poznane, zato je bilo to področje tudi zame nekaj povsem novega. Hitro sem ugotovila, da je ovratnice prav zares mogoče izdelati, presenetile pa so me številčne želje ljudi, ki so si jih prav tako želeli za svoje hrte, zato je bil izziv sprejet.

Kmalu sem se zavedela, kako rada videvam svoje ovratnice na psih po vsem svetu in tako je spontano nastala blagovna znamka Galgina. Delo s tkaninami me je navdihovalo in počutila sem se dobro, ko sem ustvarjala nekaj uporabnega, brskala za materiali in odkrivala svet ročnega dela. Težko je bilo najti ravnovesje med videzom in funkcionalnostjo, vendar sem bila odločena doseči kakovosten izdelek, ne da bi žrtvovala njegov lepi videz. Seveda brez pomoči moje mame, najboljše osebe na svetu in brez mojega partnerja, Galgina nikoli ne bi imela možnosti, da bi se spremenila v podjetje.

Po več kot 10 letih izkušenj sem precej zadovoljna s tem, kako se znamka Galgina razvija, počasi, a zanesljivo. Poznana je zlasti po širokih martingalnih ovratnicah, ki so modne, varne in zanesljive. Ogromno ljudi ima zdaj svojo najljubšo znamko ovratnice, ki je velik del mene. Z besedami ni mogoče opisati, koliko mi to pomeni, osrečuje me, ko vidim, kako Galginini izdelki z uporabo kar oživijo. Zadovoljne stranke so najboljša nagrada, ki jo lahko prejmem za svoje delo in takšen uspeh je točno tisto, k čemur stremim.

Galginine kreacije so izdelane samo iz veganskih materialov. Nenehno iščem in preizkušam nove, bolj trajnostne materiale in se po najboljših močeh trudim prispevati k ustvarjanju boljšega sveta. Osredotočam se na to, da ročno delo pridobi ugled, ki si ga zasluži in želim si, da bi se z individualnim pristopom uspešno odmaknili od masovne proizvodnje, brezglave potrošnje ter vsega slabega, kar čedalje hitrejši način življenja prinaša s seboj.

Hvaležna sem vsem, ki na kakršen koli način podpirate male izdelovalce, in v ročno narejenih izdelkih začutite predanost, skrbnost, ljubezen in znanje, ki je vanje vloženo.

Hvala, ker ste izbrali Galgino!
Simona