Pomoč

Poštnina in dostava

Vsakega kupca ob naročilu obvestimo kakšni so stroški pošiljanja za točno določeno naročilo. Veliko strank pa, razumljivo, ta strošek zanima še preden se pričnejo resneje zanimati za naročilo, zato smo za lažjo predstavo pripravili preglednici z okvirnimi stroški pošiljanja za najpogosteje naročene izdelke.

Poštnino obračunamo glede na težo pošiljke po aktualnem ceniku Pošte Slovenije, ki tudi dostavi vsa naročila znotraj Slovenije.

Domača naročila

Stroški pošiljanja se za dostavo po Sloveniji razlikujejo glede na način plačila in so ugodnejši pri plačilu po predračunu. Poštni stroški pri plačilu po povzetju so dražji in sestojijo iz poštnine, odkupnine (1,45 EUR) ter vplačila UPN naloga (do zneska 98 EUR ta znaša 1,15 €, za zneske višje od 98 EUR pa znaša 1,17 % celotnega zneska) in so v tabeli že sešteti.

Naročila, plačana po predračunu, odpošljemo s sledljivostno številko, vendar ob vročitvi podpis ni potreben. Dostavo po Sloveniji opravi Pošta Slovenije v treh delovnih dneh po oddaji pošiljke (za morebitne zamude ne odgovarjamo). Vsakega kupca preko elektronske pošte obvestimo, kdaj je bilo naročilo odposlano in pripišemo številko pošiljke.

Razpredelnica je informativne narave. Dejanska poštnina se od navedene lahko razlikuje glede na individualne lastnosti naročenih izdelkov.

Mednarodna naročila

Poštne stroške za dostavo v tuje države obračunamo glede na težo pošiljke in lokacijo kupca. Vse pošiljke odpošljemo s sledljivostno številko, ki jo kupec prejme v elektronskem sporočilu o oddani pošiljki.

Razpredelnica je informativne narave. Dejanska poštnina se od navedene lahko razlikuje glede na individualne lastnosti naročenih izdelkov ter lokacijo.

Okviren čas dostave v tujino: (za zamude ne odgovarjamo):

  • Evropa: 5-15 dni
  • ZDA: 2-4 tedne
  • Avstralija: 2-6 tednov
  • Kanada: 3-8 tednov
  • Ostale države: 4-8 tednov

Nekatere države s Slovenijo nimajo sklenjene pogodbe o natančnem skeniranju mednarodnih pošiljk, zato točnih informacij o tem kje se pošiljka nahaja po tem, ko zapusti Slovenijo, ni mogoče pridobiti. Takšne države so na primer: Avstrija, Kanada, Avstralija. Natančnejši podatki so običajno ponovno na voljo, ko pošiljka prispe v naslovnikovo državo in jo prevzame domači ponudnik poštnih storitev.

Hitra/ekspresna dostava v tujino

Pošiljke lahko v tujino odpremimo tudi s hitro ali ekspresno dostavo. Ker se cene med državami glede na hitrost dostave in teže pošiljke precej razlikujejo, nas prosim kontaktirajte za točen izračun poštnine.

Dostava bo izvršena preko DPD, DHL ali GLS podjetja v 1-5 delovnih dneh, odvisno od lokacije in vrste storitve, pošiljka pa bo odpremljena s sledljivostno številko. Za uspešno odpremo in dostavo pošiljke nujno potrebujemo točen naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko naslovnika.

Za kakršne koli dodatne infomacije in vprašanja smo na voljo preko elektronske pošte.