Oprsnice

Basic oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Basic oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se z močnima plastičnima zaponkama. Prav tako sta po dolžini nastavljiva trakova, ki potekata ob vratu. Hrbtni trak je opremljen z dvema rinkama za pripenjanje povodca.

Basic oprsnica ne ovira gibanja psa in ne poteka preko sklepov sprednjih nog, zato je ta model izmed vseh najbolj priporočljiv.

Oprsnica je izdelana iz softshella, ki je mehak, nekoliko tog material, na otip pa daje “penast” občutek. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva sčasoma tudi zbledi.

Oprsnico lahko izdelamo za hrte, ki tehtajo vsaj 8-10 kg.

Na voljo je tudi obojestransko zapenjanje oprsnice, doplačilo znaša 12 EUR.

Še več o značilnostih in primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) iz naše ponudbe najdete na povezavi.

Širina oprsnice

Trakove Basic oprsnice lahko izdelamo v dveh različnih širinah:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na greyhoundu)

Ožje trakove običajno izberejo skrbniki whippetov in tisti, ki jim je bolj všeč minimalističen videz, skrbniki večjih hrtov in tisti, ki imajo radi masivnejšo opremo pa najraje izberejo širše trakove. Od širine trakov je odvisna tudi velikost zaponk in obročev.

Razpoložljive barve:

Črna
Živo rdeča
Turkizna
Melirano roza
Peščena
Teal zelena
Pariško modra

Velikost

Vsaka Basic oprsnica je šivana individualno po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Za merjenje si vzemite dovolj časa, hrt pa naj pri tem stoji sproščeno in zravnano. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje.


Naročilo Basic oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • model oprsnice: Basic oprsnica
  • širina trakov
  • barva
  • pasma hrta
  • spol
  • mere:

AHrbtna dolžina: po hrbtenici izmerite dolžino hrbta od baze vratu do korena/začetka repa.
Začnite meriti tam, kjer se vrat združi z rameni, tik pred lopaticama. Pomagajte si tako, da psu privzdignete glavo in s prsti potipate lopatici.
Z merjenjem zaključite pri korenu repa. Koren repa je tam, kjer se rep (vretnca, ki so gibljiva) loči od telesa. Pomagajte si tako, da psu privzdignete rep.

BPodtrebušna dolžina: izmerite dolžino od kosti prsnice, nadaljujte med sprednjima nogama vse do konca prsnega koša (nivo zadnjega rebra).

CObvratna dolžina: izmerite dolžino od točke med obema lopaticama, nadaljujte ob vratu do kosti prsnice. Dolžino izmerite samo na eni strani telesa.

D – Maksimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi nogami, kjer je prsni koš najgloblji.

EMinimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša, kjer je najožji, čez obe zadnji rebri. Ne merite v pasu.

  • naslov za dostavo
  • način plačila
Mere za izdelavo Basic oprsnice izmerite natačno in tik ob telesu.