Oprsnice

Comfort oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Comfort oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se z močnima plastičnima zaponkama. Poševni trak, ki poteka preko hrbta je opremljen z rinko za pripenjanje povodca, po potrebi pa ga lahko uporabljate tudi kot ročaj.

Oprsnica je udobna, sledi gibanju in se ne obrača, opozarjamo pa, da sprednji del poteka preko ramenskega sklepa. Comfort model je najuporabnejši pri psih, ki jih pri drugih modelih oprsnice izrazito motita podtrebušni trak, ali nagibanje oprsnice.

Oprsnica je izdelana iz softshella, ki je mehak, nekoliko tog material, na otip pa daje malce “penast” občutek. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva sčasoma tudi zbledi.

Oprsnico lahko izdelamo za hrte, ki tehtajo vsaj 8-10 kg.

Še več o značilnostih in primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) iz naše ponudbe najdete na povezavi.

Razpoložljivi širini trakov:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na fotografijah)

Razpoložljive barve:

Črna
Temno rdeča
Živo rdeča (nova)
Melirano roza
Kraljevsko modra
Pariško modra (nova)
Teal zelena
Turkizna
Melirano modra (samo za majhno velikost)

Vsaka Comfort oprsnica je šivana po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Za merjenje si vzemite dovolj časa, hrt pa naj pri tem stoji sproščeno in zravnano. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje, ali pa se za merjenje dogovorite z nami.


Naročilo Comfort oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • pasma hrta
  • spol
  • mere

A – dolžina merjena vodoravno od zadnjega rebra na eni strani preko prsi (merite nad kostjo prsnico) do zadnjega rebra na drugi strani telesa. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes.

B – dolžina merjena vodoravno od utora za mišicami sprednje noge preko prsnice do utora za mišicami druge sprednje noge. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes. Utor/žleb poiščite na liniji od vihra do komolca.

C – Maksimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi nogami, kjer je prsni koš najgloblji.

D – Minimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša, kjer je najožji – čez obe zadnji rebri. NE merite v pasu.

EHrbtna dolžina: po hrbtenici izmerite dolžino hrbta od baze vratu (pred lopaticama) do korena repa. Za pomoč pri določanju baze vratu psu nekoliko privzdignite glavo, za pomoč pri določanju korena repa psu nekoliko privzdignite rep.

  • širina trakov
  • barva
  • naslov za dostavo
  • način plačila