Oprsnice

Comfort oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Comfort oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se z močnima plastičnima zaponkama. Poševni trak, ki poteka preko hrbta je opremljen z rinko za pripenjanje povodca, po potrebi pa ga lahko uporabljate tudi kot ročaj.

Oprsnica je udobna, sledi gibanju in se ne obrača, opozarjamo pa, da sprednji del poteka preko ramenskega sklepa. Comfort model je najuporabnejši pri psih, ki jih pri drugih modelih oprsnice izrazito motita podtrebušni trak, ali nagibanje oprsnice.

Oprsnica je izdelana iz softshella, ki je mehak, nekoliko tog material, na otip pa daje “penast” občutek. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva sčasoma tudi zbledi.

Oprsnico lahko izdelamo za hrte, ki tehtajo vsaj 8-10 kg.

Še več o značilnostih in primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) iz naše ponudbe najdete na povezavi.

Širina oprsnice

Trakove Comfort oprsnice lahko izdelamo v dveh različnih širinah:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na fotografijah)

Razpoložljive barve:

Črna
Živo rdeča
Temno rdeča
Melirano roza
Kraljevsko modra
Peščena (na voljo kmalu)
Teal zelena
Pariško modra
Turkizna (na voljo kmalu)

Velikost

Vsaka Comfort oprsnica je šivana individualno po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Za merjenje si vzemite dovolj časa, hrt pa naj pri tem stoji sproščeno in zravnano. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje.


Naročilo Comfort oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • model oprsnice: Comfort oprsnica
  • širina trakov
  • barva
  • pasma hrta
  • spol
  • mere:

ADolžina okrog rebrne kletke: dolžina merjena vodoravno od zadnjega rebra na eni strani telesa, preko prsi (merite nad kostjo prsnico), do zadnjega rebra na drugi strani telesa. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes.

BDolžina sprednjega dela prsnega koša z rameni: dolžina merjena vodoravno od utora za mišicami sprednje noge, preko prsnice, do utora za mišicami druge sprednje noge. Utor/žleb za sprednjo nogo poiščite na navidezni navpično potekajoči liniji od vihra do komolca.

C – Maksimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi nogami, kjer je prsni koš najgloblji.

D – Minimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša, kjer je najožji – čez obe zadnji rebri. NE merite v pasu.

EHrbtna dolžina: po hrbtenici izmerite dolžino hrbta od baze vratu (tik pred vrhovoma lopatic) do korena/začetka repa. Za pomoč pri določanju baze vratu psu privzdignite glavo, za pomoč pri določanju korena repa psu privzdignite rep.

  • naslov za dostavo
  • način plačila
Mere za Comfort oprsnico izmerite natančno in tik ob telesu.