Oprsnice

Comfort oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Comfort oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se z močnima plastičnima zaponkama. Poševni trak, ki poteka preko hrbta je opremljen z rinko za pripenjanje povodca, po potrebi pa ga lahko uporabljate tudi kot ročaj.

Oprsnica je udobna, sledi gibanju in se ne obrača, opozarjamo pa, da sprednji del poteka preko ramenskega sklepa. Comfort model je najuporabnejši pri psih, ki jih pri drugih modelih oprsnice izrazito motita podtrebušni trak, ali nagibanje oprsnice.

Oprsnica je izdelana iz softshella, ki je mehak, nekoliko tog material, na otip pa daje “blazinast” občutek. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva sčasoma tudi zbledi.

Oprsnico lahko izdelamo za hrte, ki tehtajo vsaj 8-10 kg.

Še več o značilnostih in primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) iz naše ponudbe najdete na povezavi.

Širina oprsnice

Trakove Comfort oprsnice lahko izdelamo v dveh različnih širinah:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na galgo psički)

Ožje trakove običajno izberejo skrbniki whippetov in tisti, ki jim je bolj všeč minimalističen videz, skrbniki večjih hrtov in tisti, ki imajo radi masivnejšo opremo pa najraje izberejo širše trakove. Od širine trakov je odvisna tudi velikost zaponk.

Razpoložljive barve:

Črna
Jagodno rdeča
Modra
Melirano roza
Peščena
Temno rdeča
Oranžna

Velikost in mere

Vsaka Comfort oprsnica je šivana individualno po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Hrt naj stoji na ravni podlagi, v sproščeni in zravnani drži, enakomerno na vseh štirih nogah. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje.

ADolžina okrog rebrne kletke
Dolžina merjena vodoravno od zadnjega rebra na eni strani telesa, preko prsi (merite nad kostjo prsnico), do zadnjega rebra na drugi strani telesa. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes.

BDolžina sprednjega dela prsnega koša z rameni
Dolžina merjena vodoravno od utora za mišicami sprednje noge, preko prsnice, do utora za mišicami druge sprednje noge. Utor/žleb za sprednjo nogo poiščite na navidezni navpično potekajoči liniji od vihra do komolca.

C – Maksimalni obseg prsnega koša
Izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi nogami, kjer je prsni koš najgloblji.

D – Minimalni obseg prsnega koša
Izmerite obseg prsnega koša, kjer je najožji – čez obe zadnji rebri. NE merite v pasu.

EHrbtna dolžina
Po hrbtenici izmerite dolžino hrbta od baze vratu do korena/začetka repa. Začnite meriti tam, kjer se vrat združi z rameni, tik pred lopaticama. Pomagajte si tako, da psu privzdignete glavo in s prsti potipate lopatici. Z merjenjem zaključite pri korenu repa. Koren repa je tam, kjer se rep (vretnca, ki so gibljiva) loči od telesa. Pomagajte si tako, da psu privzdignete rep.

Mere za Comfort oprsnico izmerite natančno in tik ob telesu.

Spodnji sliki sta v dodatno pomoč pri pravilnem merjenju hrbtne dolžine (E). Puščici na fotografijah prikazujeta kje pričeti in kje zaključiti z merjenjem.


Naročilo Comfort oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • model oprsnice: Comfort oprsnica
  • širina trakov
  • barva
  • pasma hrta
  • spol
  • mere: A, B, C, D, E
  • naslov za dostavo
  • način plačila