Povodci

Enojni povodec

Podrobnosti:

Enojni povodec je klasične dolžine 1,2 m, dolžino merimo brez karabina. Na ročaju ima rinko za pripenjanje mošnjičkov, etuijev ali drugih pripomočkov.

Širina

Enojne povodce izdelujemo v dveh širinah:

  • 2 cm
  • 2,5 cm

Ker se materiali po debelini med seboj razlikujejo, lahko končna širina odstopa za približno 1 mm.

Karabini

Običajno uporabljamo manjše karabine velikosti 6,5 cm x 2 cm za ožji povodec in večje karabine 8,5 cm x 2,5 cm za širši povodec. Po želji je možna tudi izdelava ožjega povodca z večjimi karabini (ti so tudi močnejši a težji), pri širšem povodcu pa manjših karabinov žal ne moremo uporabiti.

Materiali

Za izdelavo povodcev lahko uporabimo različne materiale. Enobarvne povodce lahko izdelamo iz kepra ali iz softshella, v nekaterih primerih pa je povodec lahko izdelan iz enakega blaga kot ovratnica (cena je ne glede na material enaka). Svoje želje glede materiala prosim zapišite v naročilu.

  • Povodec iz kepra

Keper je močna, trpežna, enobarvna tkanina iz bombaža in poliestra (na slikah zgoraj). Ima značilo tkanje z vidnimi poševnimi črtami. Povodci iz tega materiala so tanjši in mehki. Povodec iz keper tkanine je (dokler zaloga dopušča) na voljo v naslednjih barvah:

Črna (keper)
Roza (keper)
Zelena (keper)
Kraljevsko modra (keper)
Bež (keper)
Živo rdeča (keper)
Modrovijolična (keper)
Srednje modra (keper)
Zlata (keper)
Bordo (keper)
Petrol (keper)

  • Povodec iz softshella

Druga izmed možnosti je softshell tkanina iz poliestra. Povodci iz softshella so nekoliko robustnejši, bolj kompaktni a mehki, gladki, blazinastega otipa. So enostavni za vzdrževanje in se hitro sušijo. Po sredini povodca in njegovi celotni dolžini imajo vezen šiv. Enobarvni povodec iz softshella je (dokler zaloga dopušča) na voljo v naslednjih barvah:

Črna (softshell)
Peščena (softshell)
Melirano roza (softshell)
Teal zelena (softshell)
Jagodno rdeča (softshell)
  • Povodec, ki je ujemajoč z ovratnico

Če je mogoče, po želji izdelamo povodec v istem vzorcu kot ovratnico. Ker pa je izbira blaga za ovratnice v prvi vrsti prilagojena in namenjena prav ovratnicam, izdelava povodcev iz istih materialov ni vedno izvedljiva. Podrobnosti o tem, ali je določen material na voljo za izdelavo povodca, boste našli zapisane v opisu posameznega motiva ovratnice.


Naročilo Enojnega povodca naj vključuje naslednje podatke:

  • tip povodca: Enojni povodec
  • širina povodca
  • material in njegova barva oz. motiv
  • naslov za dostavo
  • način plačila