Povodci

Enojni povodec

Podrobnosti

Enojni povodec je najkrajši model v naši ponudbi, v dolžino meri 1,2 m. Nanj pripet psiček bo vedno ostal v vaši neposredni bližni, kar zahtevajo predvsem klasične pasje šole in sprehodi po obljudenih poteh, v mestnem okolju oz. področjih z veliko motnjami.

Povodec je izdelan je iz ploskega, v blago oblečenega najlonskega traku, ki je na koncu oblikovan v večji ročaj. Ročaj je opremljen s polkrožno varjeno rinko, na katero lahko pripnete različne dodatke, ali pa si povodec zapnete preko telesa, kadar ga ne uporabljate. Povodec je opremljen z enim karabinom, ki služi pripenjaju na opremo, ki jo nosi psiček. Karabin in polkrožna rinka sta kovinska, srebrne barve in nikljana (nista nerjaveča).

Širina traku in karabini

Enojne povodce izdelujemo v dveh širinah:

  • 2 cm
  • 2,5 cm

Ožji povodec je opremljen z manjšim karabinom (velikosti 6,5 cm x 2 cm), ta je lažji in primeren za majhne pse ter mladičke manjših pasem hrtov. Izberejo ga tudi skrbniki, ki si želijo čimbolj minimalistične opreme in tisti, ki sprehajajo izjemno nezahtevne pse.

Širši povodec je opremljen z večjim karabinom (velikosti 8,5 cm x 2,5 cm), ki je nekoliko težji in močnejši, primeren za srednje velike in velike pse. Širši povodec izberejo tudi skrbniki z zahtevnejšimi psi in tisti, ki v rokah raje držijo malce več materiala.

Ker se materiali po debelini med seboj razlikujejo, lahko končna širina traku odstopa za približno 1 mm.

Primerjava večjega in manjšega karabina

Materiali

Povodce lahko izdelamo iz softshella (100 % poliester), v nekaterih primerih pa je povodec lahko izdelan celo iz enakega blaga kot ovratnica. Če se odločate za povodec, ki se bo ujemal z ovratnico, najprej v opisu motiva preverite, ali je izdelava možna.

  • Povodec iz softshella

Povodci iz softshella so nekoliko robustnejši in kompaktni a hkrati mehki, gladki, prijetnega blazinastega otipa in lepo zaobljenimi robovi. So enostavni za vzdrževanje in se hitro sušijo. Po celotni dolžini imajo na sredini traku vezen šiv, zato so povsem ujemajočega izgleda z oprsnicami. Na voljo so v naslednjih barvah:

Črna
Peščena
Petrol
Melirano roza
Temno rdeča
Turkizna
Vijolična
Modra
Neon oranžna
  • Povodec, se ki ujema z ovratnico

Veliko materialov oz. motivov, ki so v prvi vrsti namenjeni izdelavi ovratnic, lahko uporabimo tudi za izdelavo povodcev. Tako lahko sestavite komplet izdelkov, ki bodo vizualno in po lastnostih popolnoma skladni in homogeni, ali pa izberete enak material v različnih motivih povsem po svojem okusu. Podrobnosti o tem, ali je določen material na voljo za izdelavo povodca, boste vedno našli zapisane v opisu posameznega motiva ovratnice.

Nega

Poskrbite za redno vzdrževanje izdelkov, da ohranite njihovo čistočo in varnost.


Naročanje

Obvezni podatki za naročilo Enojnega povodca:

  • model povodca
  • širina povodca
  • barva oz. motiv
  • podatki za račun in dostavo: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj