Povodci

Enojni povodec

Podrobnosti:

Enojni povodec je klasične dolžine 1,2 m, dolžino merimo brez karabina. Na ročaju ima rinko za pripenjanje mošnjičkov, etuijev ali drugih pripomočkov.

Širina

Enojne povodce izdelujemo v dveh širinah:

  • 2 cm
  • 2,5 cm

Ker se materiali po debelini med seboj razlikujejo, lahko končna širina odstopa za približno 1 mm.

Karabini

Običajno uporabljamo manjše karabine velikosti 6,5 cm x 2 cm za ožji povodec in večje karabine 8,5 cm x 2,5 cm za širši povodec. Po želji je možna tudi izdelava ožjega povodca z večjimi karabini (ti so tudi močnejši a težji), pri širšem povodcu pa manjših karabinov žal ne moremo uporabiti.

Materiali

Za izdelavo povodcev lahko uporabimo različne materiale. Enobarvne povodce lahko izdelamo iz kepra ali iz softshella, ki so predstavljeni spodaj, v nekaterih primerih pa je povodec lahko izdelan celo iz enakega blaga kot ovratnica. Če se odločate za povodec, ki se bo ujemal z ovratnico, najprej v opisu motiva preverite, ali je izdelava možna.
Svoje želje glede materiala prosim zapišite v naročilu.

  • Povodec iz kepra

Keper je močna, trpežna, enobarvna tkanina iz bombaža in poliestra (na slikah zgoraj). Ima značilno tkanje z vidnimi poševnimi črtami. Povodci iz tega materiala so tanjši, nežni in mehki. Povodec iz keper tkanine je (dokler zaloga dopušča) na voljo v naslednjih barvah:

Črna (keper)
Roza (keper)
Zelena (keper)
Kraljevsko modra (keper)
Bež (keper)
Živo rdeča (keper)
Modrovijolična (keper)
Srednje modra (keper)
Zlata (keper)
Bordo (keper)
Petrol (keper)

  • Povodec iz softshella

Druga izmed možnosti je softshell tkanina iz poliestra. Povodci iz softshella so nekoliko robustnejši, bolj kompaktni a mehki, gladki, blazinastega otipa s prijetnimi in lepo zaobljenimi robovi. So enostavni za vzdrževanje in se hitro sušijo. Po sredini povodca in njegovi celotni dolžini imajo vezen šiv. Enobarvni povodec iz softshella je (dokler zaloga dopušča) na voljo v naslednjih barvah:

Črna (softshell)
Peščena (softshell)
Petrol (softshell)
Melirano roza (softshell)
Temno rdeča (softshell)
Turkizna (softshell)
Vijolična (softshell)
Modra (softshell)
Neon oranžna (softshell)
  • Povodec, ki je ujemajoč z ovratnico

Če je mogoče, po želji izdelamo povodec v istem vzorcu kot ovratnico. Ker pa je izbira blaga za ovratnice v prvi vrsti prilagojena in namenjena prav ovratnicam, izdelava povodcev iz istih materialov ni vedno izvedljiva. Podrobnosti o tem, ali je določen material na voljo za izdelavo povodca, boste našli zapisane v opisu posameznega motiva ovratnice.


Obvezni podatki za naročilo Enojnega povodca:

  • tip povodca
  • širina povodca
  • material povodca in njegova barva oz. motiv
  • podatki za račun in dostavo: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj