Povodci

Preklopni povodec

Podrobnosti

Preklopni povodec je najdaljši model v naši ponudbi, v dolžino meri 2 m. Izdelan je iz ploskega, v blago oblečenega najlonskega traku, ki je opremljen z več rinkami in s po enim karabinom na vsakem koncu traku. Na opremo, ki jo nosi psiček pripnete tisti karabin, ki ima v neposredni bližini prišit polobroč. Drugi karabin zapnete na eno izmed rink, ki so razporejene po dolžini traku, s tem nastavite dolžino povodca in oblikujete ročaj, ki ga držite v rokah. S prepenjanjem karabina na različne rinke lahko izbirate med tremi dolžinami povodca, najdaljša je dolga 2 m najkrajša pa 1,20 m. Dolžino prilagodite glede na situacijo in okolje v katerem se sprehajate. Psička lahko po potrebi ohranite v svoji neposredni bližini, ali pa mu omogočite več prostora in gibanja po lastni volji. Karabina in rinke so kovinski, srebrne barve in nikljani (niso nerjaveči).

Preklopni povodec je vsestranski in omogoča več načinov uporabe:

 • lahko ga držite v rokah kot običajni povodec,
 • lahko si ga zapnete preko telesa, da ohranite proste roke,
 • lahko ga uporabite za začasni privez, na primer okrog mize v kavarni
 • z enim povodcem lahko vodite dva psa
 • en povodec pripnete na dva kosa opreme in s tem zmanjšate možnost pobega psa, v primeru, da se pes iz enega kosa opreme sname

Širina traku in karabini

Preklopne povodce izdelujemo v dveh širinah:

 • 2 cm
 • 2,5 cm

Ožji povodec je opremljen z manjšima karabinoma (velikosti 6,5 cm x 2 cm), in je primeren za majhne pse ter mladičke manjših pasem hrtov. Izberejo ga tudi skrbniki, ki si želijo čimbolj minimalistične opreme in tisti, ki sprehajajo izjemno nezahtevne pse.

Širši povodec je opremljen z večjima karabinoma (velikosti 8,5 cm x 2,5 cm), je nekoliko težji in močnejši, primeren za srednje velike in velike pse. Širši povodec izberejo tudi skrbniki z zahtevnejšimi psi in tisti, ki v rokah raje držijo malce več materiala.

Ker se materiali po debelini med seboj razlikujejo, lahko končna širina traku odstopa za približno 1 mm

Primerjava večjega in manjšega karabina

Materiali

Povodce lahko izdelamo iz softshella (100 % poliester), v nekaterih primerih pa je povodec lahko izdelan celo iz enakega blaga kot ovratnica. Če se odločate za povodec, ki se bo ujemal z ovratnico, najprej v opisu motiva preverite, ali je izdelava možna.

 • Povodec iz softshella

Povodci iz softshella so nekoliko robustnejši in kompaktni a hkrati mehki, gladki, prijetnega blazinastega otipa in lepo zaobljenimi robovi. So enostavni za vzdrževanje in se hitro sušijo. Po celotni dolžini imajo na sredini traku vezen šiv, zato so povsem ujemajočega izgleda z oprsnicami. Na voljo so v naslednjih barvah:

Črna
Peščena
Neon oranžna
Melirano roza
Temno rdeča
Turkizna
Vijolična
Modra
 • Povodec, ki se ujema z ovratnico

Veliko materialov oz. motivov, ki so v prvi vrsti namenjeni izdelavi ovratnic, lahko uporabimo tudi za izdelavo povodcev. Tako lahko sestavite komplet izdelkov, ki bodo vizualno in po lastnostih popolnoma skladni in homogeni, ali pa izberete enak material v različnih motivih povsem po svojem okusu. Podrobnosti o tem, ali je določen material na voljo za izdelavo povodca, boste vedno našli zapisane v opisu posameznega motiva ovratnice.

Nega

Poskrbite za redno vzdrževanje izdelkov, da ohranite njihovo čistočo in varnost.


Naročanje

Obvezni podatki za naročilo Preklopnega povodca:

 • model povodca
 • širina povodca
 • barva oz. motiv
 • podatki za račun in dostavo: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj