Basic softshell oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Basic oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se z močnima plastičnima zaponkama. Prav tako sta po dolžini nastavljiva trakova, ki potekata ob vratu. Hrbtni trak je opremljen z dvema rinkama za pripenjanje povodca.

Basic oprsnica ne ovira gibanja psa in ne poteka preko sklepov, zato je ta model izmed vseh najbolj priporočljiv.

Oprsnica je izdelana iz softshella, ki je mehak, nekoliko tog material, na otip pa daje malce “penast” občutek. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva sčasoma tudi zbledi.

Oprsnico lahko izdelamo za pse, ki tehtajo vsaj 8-10 kg.

Sedaj je na voljo tudi obojestransko zapenjanje oprsnice, doplačilo znaša 12 EUR.

Še več o značilnostih in primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) iz naše ponudbe najdete na povezavi.

Razpoložljivi širini trakov:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na fotografijah)

Razpoložljive barve:

Črna
Rdeča
Melirano modra
Melirano roza
Kraljevsko modra
Melirano vijolična
Rdečkasto rjava
Teal zelena

Vsaka Basic oprsnica je šivana po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Za merjenje si vzemite dovolj časa, hrt pa naj pri tem stoji sproščeno in zravnano. Skico, na kateri so označene potrebne mere najdete sna koncu strani. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje.


Naročilo Basic oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • pasma
  • spol
  • mere

AHrbtna dolžina: po hrbtenici izmerite dolžino hrbta od baze vratu (pred lopaticama) do korena repa. Za pomoč pri določanju baze vratu psu nekoliko privzdignite glavo, za pomoč pri določanju korena repa psu nekoliko privzdignite rep.

BPodtrebušna dolžina: izmerite dolžino od kosti prsnice, nadaljujte med sprednjima nogama vse do konca prsnega koša (nivo zadnjega rebra).

CObvratna dolžina: izmerite dolžino od predela med obema lopaticama do kosti prsnice.

D – Maksimalni obseg prsnega koša: izmerite obseg prsnega koša za sprednjimi nogami, kjer je prsni koš najgloblji.

EMinimalni obseg prsnega koša:izmerite obseg prsnega koša, kjer je najožji – čez obe zadnji rebri. NE merite v pasu.

  • širina trakov
  • barva
  • naslov za dostavo
  • način plačila

Kljub trudu, da bi bili vsi podatki pravočasno objavljeni, se lahko pripeti, da zaloga poide preden uspemo osvežiti spletno stran. V takem primeru vas prosimo za razumevanje.