Comfort softshell oprsnica za hrta

Podrobnosti:

Hrti imajo poleg vitkega telesa tudi precej globok prsni koš, kar pomeni, da se iz običajne oprsnice brez težav izmuznejo. Oprsnica, ustvarjena prav zanje, ima zadnji del podaljšan, dodatni trak pa se zapenja na najožjem delu, kjer se prsni koš konča. Tak model velja za zelo varnega, saj se hrt iz njega ne more izmuzniti.

Comfort oprsnico sestavlja več trakov, ki so oblečeni v mehak in lahek softshell. Dva takova, ki objemata prsni koš, sta po dolžini nastavljiva, zapenjata pa se s plastičnima zaponkama. Poševni trak, ki poteka preko hrbta je opremljen z rinko za pripenjanje povodca, po potrebi pa ga lahko uporabljate tudi kot ročaj. Comfort oprsnica ustreza tudi hrtom drobne konstitucije, ki imajo izrazito vidno hrbtenico in prsnico. Oprsnica je udobna, sledi gibanju in se ne obrača.
V letu 2018 so kovinske drsnike za nastavljanje dolžine trakov nadomestili močni plastični drsniki, saj omogočajo lažje nastavljanje.

Softshell je mehak in nekoliko tog material. Je vzdržljiv in enostaven za vzdrževanje, ne vpije veliko vode, ni pa UV stabilen, zato barva tudi zbledi.

Več o primerjavi obeh modelov oprsnic (Basic in Comfort) najdete na povezavi.

Razpoložljivi širini trakov:

  • 2,5 cm
  • 3,3 cm (prikazana na fotografijah)

Razpoložljive barve:

Črna, softshell,
100 % poliester
Melirano modra, softshell,
100 % poliseter
Melirano petrol, softshell,
100 % poliester
Melirano gorčična barva, softshell,
100 % poliester
Melirano roza, softshell,
100 % poliester

Vsaka Comfort oprsnica je šivana po meri vašega hrta, zato ga pred naročilom skrbno izmerite. Za merjenje si vzemite dovolj časa, hrt pa naj pri tem stoji sproščeno in zravnano. Če imate z merjenjem težave, je bolje opraviti več meritev (vsaj 3) in izračunati povprečje, ali pa se za merjenje dogovorite z nami.


Naročilo Comfort oprsnice naj vključuje naslednje podatke:

  • pasma
  • spol
  • mere

A – dolžina merjena od zadnjega rebra na eni strani do zadnjega rebra na drugi strani telesa. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes. Spredaj merite nad prsnico.
B – dolžina merjena od točke za sprednjo nogo na eni strani do točke za sprednjo nogo na drugi strani telesa, spredaj merite nad prsnico. Najlažje jo izmerite tako, da stopite z vsako nogo na eno stran psa, pri čemer ste obrnjeni v isto stran kot pes. Točke za merjenje boste našli na liniji navpično od komolcev.
C – obseg prsnega koša za sprednjimi nogami.
D – obseg na najožji točki prsnega koša, merjen čez obe zadnji rebri.

  • širina trakov
  • barva
  • naslov za dostavo
  • način plačila

Kljub trudu, da bi bili vsi podatki pravočasno objavljeni, se lahko pripeti, da zaloga poide preden uspemo osvežiti spletno stran. V takem primeru vas prosimo za razumevanje.