Ostali izdelki

Izdelki z dobrodelno noto

Ideja o projektu je v mojih mislih obstajala že dlje časa, a kar ni in ni hotela dozoreti. Ovirale so jo različne življenjske okoliščine, za nameček pa še pomanjkanje poguma ter časa. Sedaj, ko naj bi se življenje vračalo v nove stare tirnice, sem se odločila, da “kaj pa, če!?” scenarije postavim v kot in zamisli vendarle dam priložnost, da zaživi. Priznam, prvi odziv me je pozitivno presenetil.

V okviru projekta Izdelki z dobrodelno noto si želim, da bi vsak nakup prispeval k več ciljem. Ljudi želim spodbuditi k dobrim dejanjem in jim omogočiti, da s svojim nakupom pri Galgini tudi nekomu neposredno pomagajo. Hkrati si želim, da bi ročno delo pridobilo svojo veljavo, ki jo je, vsaj tako je opaziti zadnje čase, na žalost že dodobra izgubilo. Ker za svojo “dušo” rada šivam drobne izdelke, predvsem različne torbice, sem se odločila, da jih zberem na enem mestu in morda najdejo pot do podobno mislečih ljudi. Vem, da za razliko od preostale Galginine ponudbe niso nujno povezani s hrti, a na nek način je to celo bolj smiselno. Vsekakor so izdelani z enako mero skrbnosti in ljubezni.

Vsak nakup je torej dobrodelen in del izkupička od prodaje (dobiček) bo namenjen društvu Hrtji svet Slovenije. Društvo spremljam že vrsto let in z veseljem pomagam po svojih močeh, saj podpiram njihov srčni trud na področju reševanja problematike zavrženih ter izkoriščanih hrtov. Skupaj bomo tako prispevali k pokrivanju stroškov za izvajanje različnih dejavnosti društva, kot so: transport hrtov, splošne in veterinarske odprave prostovoljcev v zavetišča v Španiji ter na Irskem, začasne namestitve hrtov, ki življenje v zavetišču slabo prenašajo, projekti namenjeni ozaveščanju javnosti o problematiki hrtov in iskanju odgovornih domov zanje.

Nihče ne more pomagati vsem, a vsak lahko pomaga nekomu (- Ronald Reagan). Vsak, naj bo navidez še tako majhen prispevek, je zelo, zelo cenjen in nadvse pomemben korak do boljšega življenja hrtov.

Vabljeni k ogledu izdelkov z dobrodelno noto na spodnji povezavi.

Iz srca hvala vsem, ki boste z nakupom ali širjenjem lepe besede podprli projekt.

Simona Strle